Lammstek
Ingredienser:
- Lammstek cirka 1,5 kg
- 1 Citron
- 1/2 dl Honung
- 2 msk Olivolja
- 2 msk Salt
- 1 msk Oregano
- 2 Vitlöks klyftor
- 1 tsk Svartpeppar
Gör så här:
Riv skalet och pressa saften från citronen, blanda alla ingredienser i en skål.
Häll det över lammsteken i en plastpåse. Låt marinera i 30 minuter.
Under tiden, ställ ugnen på 250 grader.
Sätt en termometer i lammstekens tjockaste del och ställ in den på en plåt i ugnen.
Låt lammsteken få lite yta och sänk sedan ugns temperaturen till 150 grader.
Häll 2 dl vatten på plåten så att det ångar.
Ta ut lammsteken när termometern visar 55 grader, då är den härligt rosa inuti.
Låt vila 10 minuter med lite ugnsfolie över sig.
Servera med potatis och vinbärsgelé, och gör gärna en god sås på skyn till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar