
Äppelsill
Ingredienser:
Koka ihop ättikssprit, socker och vatten med kryddorna tills sockret har löst sig. Låt svalna.
Skär under tiden sillfiléerna i lagom stora bitar på diagonalen. Skiva äpplena tunt - utan att skala dem och strimla även purjolöken. Varva sill, äpple och purjolök i en glasburk och slå därefter över lagen. Låt stå i minst 5 timmar.
- 1 dl Ättikssprit 12%
- 2 dl Socker
- 3 dl Vatten
- 4 urvattnade sillfiléer
- 10 kryddpepparkorn
- 5 vitpepparkorn
- 2 lagerblad
- 1 dl strimlad purjolök (den gröna delen)
- 2 syrliga äpplen, t.ex Ingrid Marie (OBS äpplena ska INTE skalas)
Koka ihop ättikssprit, socker och vatten med kryddorna tills sockret har löst sig. Låt svalna.
Skär under tiden sillfiléerna i lagom stora bitar på diagonalen. Skiva äpplena tunt - utan att skala dem och strimla även purjolöken. Varva sill, äpple och purjolök i en glasburk och slå därefter över lagen. Låt stå i minst 5 timmar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar