fredag 2 april 2010

Äppelsill

Efter att påskstädat och fått upp åtminstone någon liten påskkyckling så blev det sillinläggning, och för er som inte testat är det verkligen något jag rekommenderar. Det är inte alls svårt, här nedan följer en sillinläggning som jag personligen tycker är en av dem godaste med fräsch och lite syrlig smak. Den blir dessutom vacker att titta på. Verkligen att rekommendera.


Äppelsill
Ingredienser:
  • 1 dl Ättikssprit 12%
  • 2 dl Socker
  • 3 dl Vatten
  • 4 urvattnade sillfiléer
  • 10 kryddpepparkorn
  • 5 vitpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 1 dl strimlad purjolök (den gröna delen)
  • 2 syrliga äpplen, t.ex Ingrid Marie (OBS äpplena ska INTE skalas)
Så här gör du:
Koka ihop ättikssprit, socker och vatten med kryddorna tills sockret har löst sig. Låt svalna.
Skär under tiden sillfiléerna i lagom stora bitar på diagonalen. Skiva äpplena tunt - utan att skala dem och strimla även purjolöken. Varva sill, äpple och purjolök i en glasburk och slå därefter över lagen. Låt stå i minst 5 timmar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar