måndag 12 april 2010

Vårig torsk i ugn


Här är ett jätte gott och enkelt recept på torsk med lite vår/sommar touch.

Ingredienser:
  • 1/2 dl vitt vin
  • 2 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • ett torskblock eller torsksubstitut
  • gräslök
  • dill
  • smör
  • mjöl till redning
  • salt och peppar
Gör så här:
Smält en klick smör i en kastrull, botten red med lite mjöl.
Häll i det vita vinet, grädden och mjölken. Salta och peppra.
Låt koka upp och sjud sedan på svag värme i 10 min.
Klipp i dill och gräslök.
Lägg torskblocket i en ugnfast form och salta och peppra.
Häll såsen över fisken. Ställ in i ugnen cirka 30 min i 225 grader.
Servera med kokt potatis eller ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar