Oftast jätte intressant program att titta på för dem som råkar vara hemma av en eller annan anledning. Igår hade dem bland annat ett intressant inslag med styckmästare Håkan Fällman som berättade om hur man hittar det bästa köttet. Hans uppfattning var att dem allra flesta svenskar väljer helt fel och väljer det kött som ser magrast ut helt utan marmorerat insprängt fett. Vilket gör att köttet får en skosule konsistens. Tråkigt tråkigt. Torrt kött är ju bland det värsta i matväg som finns. Han har dessutom skrivit en bok om just kött som heter "Kött - välja, hantera, tillaga" Kanske en bok att inhandla antingen till sig själv eller som present till den sanne köttälskaren.Länkar till en intressant köttguide på Efter tios hemsida där Fredrik Andersson utsedd till "Sveriges köttkock 2009" tipsar om hur man ska tänka på köttmarknaden.
http://www.tv4.se/1.1587492/2010/04/08/har_hittar_du_basta_kottet
Och Håkan Fällmans hemsida där du kan läsa om hans bok och tankarna runt den:
http://www.fallmanskott.se/

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar