torsdag 15 april 2010

Sol och Chili con Carne


Ser ut att bli fint väder idag igen, åtminstone är det sol nu. Skönt när våren börjar komma på riktigt. Vår och sommartiden är ju för mig den tid då jag oftast mår allra bäst, så känns verkligen jätte bra när det dessutom blir soligt. Datorn krånglade som bara den igår, eller snarare bredbandet som varit sånt i flera år..mer eller mindre... Så jag glömde helt bort att blogga när jag väl fick igång allting. Kokard ringde för någon dag sen och berättade att studentmössorna kommer i slutet av den här veckan och syrran har redan fått min, jätte spännande att snart få se hur den ser ut, syrrans var iallafall jätte fin och som hon beställt den, så min är förhoppningsvis det också. Har haft lite mardrömmar senaste månaderna om studenten och saker runt omkring det, som att jag går ut med halva betyg för att något blivit fel eller att min studentmössa eller balklänning skulle vara helt felsydda, lyckligtvis vet jag att balklänningen iallafall är okej för den är redan provad, inhandlad och älskad.=) Sedan blev det Chili con Carne igår, något jag bara spontan slängde ihop men oj så gott det var. Uppskattat även av resten av familjen det vill säga mamma och syrran.
Jag improvicerar rätt mycket när jag lagar mat men här nedanför så lägger jag ut recept som är "ungefär" som min chili con carne jag gjorde igår.

Chili con Carne
Ingredienser:
  • 500 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 800 g bönor t.ex kidneybönor (ungefär 2 burkar)
  • 500 g tomatkross
  • 1/2 dl vitt vin
  • 2 dl vatten
  • 2 morötter
  • 1/2 tsk tabasco
  • 1/2 tsk paprika pulver
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 krm chilipulver
  • 1 krm svart peppar
Gör så här:
Bryn löken i lite matfett i en gryta, bryn sedan köttfärsen tillsammans med löken, salta med förstånd. Häll över det vita vinet och sedan tomatkrosset och vattnet. Skala och riv morötterna och häll sedan ner dom i grytan. Smaksätt med kryddorna, tabascon, vitlöken och tomatpurén. Låt puttra på medelhög temperatur. Smaka av om det behövs någon mer smaksättning.
Servera med kokt ris och en creme fraiche klick, och gärna ett gott bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar