Datorn jag vanligtvis sitter vid har blivit knäpp igen och det har varit fullt upp så jag har inte hunnit skriva något inlägg under hela påskhelgen.
Men det har varit trevligt och oj vad fort det går, sillinläggningen blev omtyckt
och jag passade även på att göra en nubberöra.. smaskens.
Recept följer här nedanför:
Nubberöra
Ingredienser:- 200g Matjessill
- 2 Kokta ägg
- 1/2 Rödlök
- 40 g Rom (t.ex stenbits)
- 1/2 dl Majonnäs
- 1/2 dl Créme Fraiche
- 1 msk Gräslök
- 1 msk Dill
Finhacka rödlöken, dem kokta äggen och skär matjessillen i små bitar.
Blanda sedan ner, majonnäsen, créme fraichen och finhackad gräslök och dill.
Rör till sist i romen. Klart!
Mammas Foccacia
Min mamma gör ett fantastiskt gott Foccacia som hon gjorde även denna påsk. Det måste man verkligen prova. Man kan även byta ut oliverna och fetan till något annat eller t.ex tillsätta soltorkade tomater vilket min mamma brukar göra ibland.
Ingredienser:
- 50 g Jäst
- 7 dl Ljummet vatten
- 3 msk Olivolja
- 2 tsk Salt
- 1 tsk Honung
- 1 dl Vetekli
- cirka 12 dl Vetemjöl
- någon msk Olivolja för smorning av långpanna och till pensling
- 15 oliver
- 1/2 paket fetaost cirka 100 g
- 1 msk Flingsalt
Smula jästen i en bunke, häll på det ljumna vattnet. Tillsätt resten av ingredienserna.
Arbeta degen smidig. Låt degen jäsa med bakduk i cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
Häll ut degen på en smord lågpanna. Tryck ner delade oliver och fetaost i degen. Låt jäsa cirka 20 minuter. Pensla olivolja över degen och strö på flingsalt, grädda i cirka 25 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar