
På våffeldagen för några veckor sedan så var jag i Stockholm. Och våfflor är ju aldrig fel, tänkte jag på väg hem till lägenheten som jag lånade men upptänkte till min förtvivlan att det inte fanns något våffeljärn. Så inga våfflor för mig på våffeldagen förutom det smak prov jag lyckades smussla åt mig inne på ICA. Idag så hade iallafall jag och mamma egen våffeldag. Oj så smaskigt. Båda var lite sega och vi hade ett helt paket med pulver våfflor så det fick det bli. Annars så funkar det ju alldeles utmärkt att göra egna. Här nedanför följer ett recept som är min farmors och hon har dessutom ägt en riktig våffelstuga uppe i fjällen, det ni. Riktigt smaskigt!
Farmor Britts våfflor
Ingredienser för cirka 12 st:
Smält margarinet. Häll i mjöl och hjorthornssalt i en bunke, vispa i mjölken till det är klumpfritt. Vispa i vattnet och till sist det smälta margarinet. Låt stå en liten stund och grädda sen som vanligt i våffeljärn.
- 4 dl vetemjöl
- 2,5 dl mjölk
- 2,5 dl vatten
- 150 gram margarin
- 1 1/2 tsk hjorthornssalt
Smält margarinet. Häll i mjöl och hjorthornssalt i en bunke, vispa i mjölken till det är klumpfritt. Vispa i vattnet och till sist det smälta margarinet. Låt stå en liten stund och grädda sen som vanligt i våffeljärn.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar